veitsetön hoitomuoto

Hifu – High Intensity Focused Ultrasound

5D HIFU on veitsetön, ei-invasiivinen hoitomuoto, jonka avulla saadaan kiristettyä ihoa sekä parannettua sen rakennetta. Laitteella voidaan hoitaa sekä kasvojen että vartalon ihoa.

5D HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) on veitsetön, ei-invasiivinen hoitomuoto, jonka avulla saadaan tehtyä kulmakarvojen kohotusta, korjattua leukalinjaa, madallettua nasolabiaalisia juonteita, kiinteytettyä hamsteripusseja, tehtyä silmänympäryshoitoja ja ylipäätään kiristettyä ihoa sekä parannettua sen rakennetta. Laitteella voidaan hoitaa sekä kasvojen että vartalon ihoa.

Keskittynyt akustinen ultraäänienergia koaguloituu täsmälleen haluttuun syvyyteen käynnistäen elimistön oman traumankorjausmekanismin, johon liittyy huomattava kollageeni- ja elastaanituotannon korostuminen, mikä korjaa ja kiristää ihoa vielä 6–8 viikkoa hoidon jälkeen. Hoidon jälkeen on odotettavissa vain pientä punotusta, joka sekin laskee huomattavan nopeasti. Tulokset voivat pysyä jopa 18 kuukautta. HIFU:lla ei ole haitallisia vaikutuksia ja se on huomattavasti RF-hoitoja tehokkaampi.

HIFU on loistava ratkaisu ihon velttouden ja ryppyjen hoitoon. Se voidaan tehdä erillisenä hoitona tai käyttää myös yhdessä muiden hoitomenetelmien yhteydessä.

Edistyneen huipputeknologian antamien mahdollisuuksien myötä täsmällisellä ultraäänen kohdistamisella syvälle ihon dermis- ja SMAS kerroksiin saadaan aikaan jopa tuhansia pieniä tehopisteitä, jotka aktivoivat kollageenisäikeiden ja elastaanin välitöntä kiristymistä, sekä aktivoivat niiden luontaista tuotantoa pitkäkestoisesti. HIFU vaikuttaa suoraan dermikseen ja SMAS kerroksiin aktivoiden ihon toimintaa, joka näkyy ryppyjen pienenemisenä, ihon kiinteytymisenä ja silenemisenä.

HIFU hoidon tulokset ovat usein jopa välittömiä, joskin hoidon lopulliset vaikutukset näkyvät usein vasta kuukausien kuluttua hoidon teosta lukien. Hoitotulokset ovat myös erittäin pitkäkestoisia, jo yhden hoitokerran tulokset pysyvät jopa vuosia.

5D HIFU ei polta tai kuumenna ihon pintaa. Perinteiset RF-menetelmät ja laitteet eivät pysty nostamaan kudoksen lämpötilaa riittävästi dermiksessä (60–70 asteeseen), vaan lämmittävät enemmän ihon pintakerroksia. 5D HIFU:lla saavutetaan 60–70 asteen lämpötiloja ihon dermis- ja SMAS-kerroksissa eli juuri siellä missä kollageeni syntyy. Koska epidermis tai dermis eivät lämpene hoidon aikana ei palovammoja voi syntyä.

SMAS kerros on rasvakerroksen alla oleva kerros ja sen veltostuminen aiheuttaa kudosten veltostumisen. Hifu on ainut hoito, jolla voidaan vaikuttaa kasvoissa jopa 4,5mm syvyyteen. Kehon alueella voidaan työstää vielä syvemmältä.

Hifulla ei hoideta ihon pintaa, vaan syvempiä kerroksia ja siksi samalla hoitokerralla voi tehdä muita toimenpiteitä kuten normaalit ihonpuhdistukset, timanttihionta ja mikroneulaus.

Hoidon jälkeen:

Asiakas voi palata normaalin arkirytmiin ja rutiineihin heti hoidon jälkeen. Kuumaa suihkua ja saunaa kannattaa välttää, kunnes punotus on kokonaan laskenut. Ihon kuorintaa tulee välttää muutaman päivän ajan hoidon jälkeen.  

Meikkien käyttämisen voi aloittaa heti hoidon jälkeen, samoin kuin rauhoittavien ja kosteuttavien voiteiden. Suosittelemme aurinkosuojavoiteiden käyttämistä hoidon jälkeen. Hoidettava alue saattaa tuntua tunnottomalta hoidon jälkeen. Tämä on kuitenkin lyhytaikaista, ja hoidettavan alueen tunto palaa ennalleen muutamassa päivässä 

Hoidon voi uusia tarvittaessa 2-3 kk kuluttua. Hoidon tulos kestää kuitenkin paljon pidempään.

Jälkihoito-ohjeet:

 • Vältä hoidetun alueen pesemistä todella kuumalla tai kylmällä vedellä ensimmäiset vuorokaudet
 • Vältä saunomista, höyrykylpyjä ym. kuumia tiloja seuraavat vuorokaudet
 • Vältä kylmää viimaa seuraavat vuorokaudet
 • Vältä auringonottoa ja solariumia vähintään seuraavan viikon ajan
 • Käytä aurinkosuojaa (SPF 30+) vähintään viikon ajan hoidon jälkeen
 • Vältä laser-, RF- ja elektroporaatiohoitoja kolmen viikon ajan
 • Kosteuta ihoa huolellisesti ihotyypin mukaisella kosteusvoiteella
 • C-vitamiinin ja kollageenivalmisteiden käyttöä suositellaan 1 – 2kk ajan hoidon jälkeen
 • Tehoaineiden, ampullien, seerumien, naamioiden ym. ihon toimintaa tukevien tuotteiden käyttöä suositellaan 1 – 2 kk ajan hoidon jälkeen

Kontraindikaatiot:

 • Lämpöyliherkkyys
 • Epilepsia
 • Ihosairaudet
 • Migreeni
 • Syöpä
 • Sydämentahdistin / vastaava elimistössä oleva elektroninen laite
 • Avohaavat tai leikkaushaavat, jotka eivät ole täysin parantuneita
 • Hyvän- tai pahanlaatuisia kasvaimet
 • Verenvuototautia tai veren hyytymishäiriö
 • Täyteaineet tai implantit hoidettavalla alueella
 • Kilpirauhasongelmat
 • Raskaus
 • Rikkoontunut iho

Usein kysytyt kysymykset

Miten HIFU toimii?

Edistyneen huipputeknologian antamien mahdollisuuksien myötä täsmällisellä ultraäänen kohdistamisella syvälle ihon Dermis- ja SMAS kerroksiin saadaan aikaan jopa tuhansia pieniä tehopisteitä, jotka aktivoivat kollageenisäikeiden ja elastaanin välitöntä kiristymistä, sekä aktivoida niiden luontaista tuotantoa pitkäkestoisesti.

Mitä kasvojen alueita voidaan hoitaa HIFU-laitteella?

Tämä hoitomuoto sopii hyvin kaikenkattavalle ihon kiinteytykselle ja ihon nuorentamiseen. Se sopii kulmien ja leukalinjan kohotukselle, suun alueen ja silmäkulmien juonteiden madaltamiseen sekä vartalon muokkaukseen.

Millaisia tuloksia voin hoidolta odottaa?

Heti hoidon jälkeen saadaan näkyvää tulosta, neljän viikon jälkeen huomaa näkyviä parannuksia kasvojen linjoissa sekä juonteiden ja ryppyjen vähenemisessä. Huomattavia parannuksia ihon kiinteytymiseen ja juonteiden madaltumiseen voidaan nähdä 6-12 viikkoa hoidon jälkeen.

Voinko yhdistää HIFU:n muihin hoitoihin?

HIFU on oma erillinen hoitonsa, mutta yhdistämällä esimerkiksi Fraktionaaliseen RF mesoterapiaan vuorokuukausin, on saatu erinomaisia tuloksia. Ihon pintaa voidaan hoitaa aina HIFU:n yhteydessä.

Mitä koen/tunnen hoidon yhteydessä?

HIFU hoitopää koskettaa ihoasi hoitoalue kerrallaan. Tunnet heikkoa värähtelyä ja lämpöä energian läpäistessä ihosi. Voit tuntea pientä epämukavuutta leuan alueella, mutta yleensä hoito ei tuota kipua. Asiasta voidaan keskustella ennen hoitoa.

Kenelle hoito sopii?

Hoito sopii yli 30-vuotiaille, joiden iho on jo menettänyt kimmoisuuttaan, ja haluavat kohottaa ja kiinteyttää ihoa tietyiltä alueilta.

30-vuotiaille hoitoa käytetään lähinnä stimuloimalla kollageenin tuotantoa, ja hidastamaan ikääntymisen merkkejä.

Suurin osa hoidoista tehdään 40- ja 50-vuotiaille.

Hoito sopii myös niille, jotka haluavat kauneusleikkausten vaikutusten kestävän pidempään.

Mikä on suositeltu hoitokertojen määrä?

Yhden hoitokerran vaikutukset kestävät 12-18 kuukautta.

Sopiva hoitoväli on noin 3 kuukautta.